Parteneriat Scolar Multilateral Comenius la Colegiul Tehnic “Ana Aslan”din Cluj Napoca

In perioada 31 mai – 5 iunie, Colegiul Tehnic “Ana Aslan”din Cluj Napoca este gazda celei de a IV-a reuniuni de proiect din cadrul Parteneriatului Scolar Multilateral Comenius “Project 3 E: English, Environment, Europe” la care participa 24 de cadre didactice din cele 6 tari partenere.

Acest proiect este finantat din fonduri europene prin Programul de Invatare pe Tot Parcursul Vietii, Programul Sectorial Comenius si are o durata de 2 ani (august 2010-iulie 2012). Activitatile incluse in programul reuniunii din Romania cuprind intalniri de evaluare si planificare, serbarea elevilor, Spectacol Folcloric romanesc, intalnire cu oficialitatile orasului, vizite de documentare la Gradina Botanica, Muzeul Satului, Salina Turda, Manastirea Ramet si Cetatea din Alba Iulia.

“Project 3 E” se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 6 şi 9 ani din ciclul primar şi pre-primar. Ţările participante în cadrul acestui parteneriat sunt: Lituania – Coordonator, România, Polonia, Ungaria, Letonia, Spania şi Turcia. Ĩn cadrul acestui parteneriat sunt planificate 7 reuniuni de proiect (întâlniri transnaţionale între profesori si elevi ai scolilor participante la proiect) care au ca scop discutarea problemelor legate de planificarea, organizarea, implementarea, monitorizarea si evaluarea proiectului.

Proiectul se bazează pe predarea limbii engleze prin activitãţi proiectate pe baza basmele naţionale din fiecare ţară participantă (English), se preocupă de condiţiile de astăzi ale mediului natural din fiecare ţară parteneră şi cum pot fi ele îmbunãtãţite prin aportul elevilor şi cadrelor didactice implicate (Environment), iar contextul mai larg al proiectului presupune promovarea cetăţeniei europene şi a valorilor împărtăşite de toţi locuitorii din Europa (Europe).

Proiectul îşi propune :

– Stimularea învăţării limbii engleze de catre elevii din clasele Primare

– Stimularea interesului elevilor pentru înţelegerea şi păstrarea tradiţiilor naţionale şi europene

– Stimularea talentului artistic şi al imaginaţiei creatoare

– Lărgirea orizontului de cunoaştere a copiilor despre popoarele din Uniunea Europeană

– Atragerea elevilor în organizarea unor activităţi de creare a unor produse ecologice, folosind materiale reciclabile

– Crearea de produse finale de proiect: website -ul oficial al proiectului (project3e.wikispaces.com), DVD-uri cu dramatizarile pieselor de teatru, DVD-uri cu prezentari despre culturile specifice tarilor implicate in proiect

– Promovarea dialogului cultural şi social dintre copiii din diferite ţări europene.