Reprezentaţi ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) ‘Aurora’ au ridicat vineri, un lot de deşeuri de echipamente electrice şi electronice provenite de la Consiliul Judeţean (CJ) Caraş-Severin, în baza unui acord de parteneriat semnat la începutul acestui an de cele două instituţii.

‘Centrul şcolar de Educaţie Incluzivă Aurora colectează deşeuri de echipamente electrice şi electronice şi deşeuri de baterii şi acumulatori în cea mai nouă campanie lansată de Asociaţia ECOTIC, numită şcoala Ecoterrienilor. La ediţia de anul trecut, CSEI Aurora a ocupat locul al doilea, în condiţiile în care au fost înscrise în competiţie 97 de şcoli, iar premiul a constat într-o tablă interactivă. În paralel, angajaţii instituţiei judeţene colectează deşeuri de baterii şi acumulatori în recipienţii amplasaţi de CSEI Aurora la sediul Palatului Administrativ’, a declarat Camelia Basaraba, şefa Serviciului Comunicare din CJ Caraş-Severin.

La ediţia din acest an sunt înscrise în competiţie 200 de şcoli, campania desfăşurându-se pe două tipuri de activităţi. Prima activitate are în vedere colectarea deşeurilor de echipamente electrice si electronice şi de baterii uzate, prin implicarea întregii comunităţi din care face parte şcoala şi predarea acestora către organizatori, activitate care va fi recompensată cu carduri valorice în funcţie de cantităţile colectate şi predate.

Cea de a doua activitate prevede dezvoltarea a minimum trei manifestări pe teme eco, primele trei şcoli urmând a fi premiate cu câte un card în valoare de 4.000 lei, pentru achiziţionarea de produse din anumite magazine.

Centrul Aurora şcolarizează elevi cu cerinţe educative speciale şi este finanţat de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin. AGERPRES