univ petru maior.jpgStudenţi şi specialişti din 16 ţări de pe patru continente participă la cea de-a noua ediţie a Conferinţei Internaţionale ‘Interdisciplinaritate în Inginerie – Inter-Eng 2015’, care a început joi, la Universitatea ‘Petru Maior’ din Târgu Mureş.

Potrivit conducerii UPM Târgu Mureş, ediţia din acest an, organizată de Facultatea de Inginerie în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România şi Egypt-Japan University of Science and Technology, se desfăşoară pe parcursul a două zile.

Prorectorul UPM Târgu Mureş, profesor doctor Liviu Moldovan, a precizat că manifestarea are o valoare ştiinţifică dovedită în timp, întrucât reuneşte specialişti din domeniul ingineriei şi din domenii adiacente atât de universităţile din Târgu Mureş – Universitatea ‘Petru Maior’, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea ‘Sapientia’ – cât şi din comunitatea academică românească şi mondială.

‘În decursul celor 8 ediţii derulate cu succes până în prezent, Conferinţa Internaţională ‘Interdisciplinaritate în Inginerie- Inter-Eng’ şi-a câştigat un statut binemeritat de eveniment remarcabil al cercetării ştiinţifice mureşene, reuşind focalizarea interesului pentru ramura inginerească a ştiinţei şi cercetării(…) Conferinţa Internaţională ‘Interdisciplinaritate în Inginerie – Inter-Eng’ reprezintă un important forum profesional şi ştiinţific organizat de către Facultatea de Inginerie a Universităţii ‘Petru Maior’ din Târgu Mureş care a devenit, de la o ediţie la alta, un eveniment de referinţă în viaţa ştiinţifică a oraşului prin numărul crescând al specialiştilor români şi străini participanţi. În acest an conferinţa se desfăşoară sub sloganul ‘Dezvoltarea tehnologică ca bază pentru guvernarea viitoare a inovării’. Lucrările conferinţei sunt publicate în prestigioasa revistă Procedia Technology, editată de Elsevier’, a precizat profesorul Moldovan.

Printre participanţii la Inter-Eng 2015 se regăsesc profesorii Abdelazim M. Negm, de la Egypt-Japan University of Science and Technology, E-JUST (Egipt), Khalil Khalili, University of Birjand, Mechanical Engineering Department (Iran), Thomas Zimmer, University of Bordeaux (Franţa), László Kovacs, University of Miskolc (Ungaria), Bogdan Robu, University of Grenoble (Franţa). AGERPRES