Biserica Ortodoxă Română se va implica în renovarea şi dotarea materială a şcolilor care au nevoie urgentă de sprijin pentru desfăşurarea în condiţii fireşti a orelor de curs, informează un comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, transmis joi AGERPRES.

„La propunerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc, în şedinţa sa de joi 15.09.2016, a recomandat tuturor eparhiilor din Patriarhia Română să contribuie concret, prin intermediul protopopiatelor, parohiilor şi mănăstirilor, în cooperare cu Primăriile locale şi cu Inspectoratele Şcolare, cu materiale de construcţie, muncă voluntară şi sprijin financiar, la renovarea şi dotarea şcolilor care nu pot funcţiona actualmente în mod normal”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Patriarhia Română va fi informată în mod curent de către Centrele eparhiale cu privire la ritmul şi natura sprijinului acordat acestor şcoli, BOR continuând să contribuie, prin ajutorul pe care îl poate oferi, la rezolvarea problemelor cu care se confruntă în prezent Şcoala românească. AGERPRES