Patru licee din judeţul Botoşani au înregistrat o promovabilitate zero la simularea examenului de bacalaureat susţinut de elevii de clasa XI-a, potrivit unei situaţii prezentate, vineri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Datele statistice arată că Grupul Şcolar Coţuşca, Grupul Şcolar Industrial „Elie Radu”, Liceul Tehnologic Plopenii Mari şi Grupul Şcolar Pomârla nu au avut niciun elev de clasa XI-a care să fi promovat testarea.

La simularea bacalaureatului la clasa a XII-a, trei licee din Botoşani au avut, de asemenea, rezultate foarte proaste, neînregistrând niciun promovat. Este vorba de Grupul Şcolar Coţuşca, Grupul Şcolar Industrial „Elie Radu” şi Liceul Tehnologic Todireni.

Cea mai mare promovabilitate la clasa a XI-a a fost înregistrată la Colegiul Naţional Mihai Eminescu- 80,77%, Liceul de Artă Ştefan Luchian- 67,69%, Colegiul Naţional AT Laurian – 59,09%. La clasa a XII-a, promovabilitatea cea mai ridicată a fost la Colegiul Naţional Mihai Eminescu- 82,81%, urmat de Colegiul Naţional AT Laurian- 54,93% şi Liceul de Artă Ştefan Luchian- 45,83%. AGERPRES