scoala_profesionala.jpgPatru licee din Alexandria, Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele organizează preselecţia candidaţilor pentru învăţământul profesional. Forma de studiu are o durată de trei ani şi se poate organiza numai în centrele profesionale şi tehnic acreditate.

În Teleorman, elevilor de gimnaziu care vor să înveţe o meserie li s-au pus la dispoziţie 112 locuri la Liceul „Emil Racoviţă” (profil mecanic agricol) din Roşiorii de Vede şi la Liceul Tehnologic nr. 2 (profil mecanic agricol) din aceeaşi localitate. Alte 28 de locuri sunt disponibile în Alexandria la Liceul Tehnologic nr. 1 (profil mecanic auto) şi în Turnu Măgurele la Liceul Sf. Haralambie (profil mecanic agricol).

Elevii înscrişi în această formă de învăţământ beneficiază de susţinere financiară prin „Bursa profesională”. Unităţilor de învăţământ cu clase profesionale le revine obligaţia de a încheia contract cu cel puţin o firmă la care elevii vor face practică. Învăţământul profesional se finalizează cu examen de certificare a calificării profesionale. AGERPRES