Lotul olimpic de Geografie a cucerit două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz la cea de a III-a ediţie a Olimpiadei Balcanice, desfăşurată în perioada 25 – 30 iunie la Ruše (Slovenia), rezultatul plasând România pe primul loc în clasamentul pe naţiuni.

„Medaliile de aur au fost obţinute de Ioana Andrada Pantelimon (clasa a XI-a, Complexul Educaţional „Lauder Reut” din Bucureşti) şi Răzvan Marian Popescu (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti). Cristian Manuel Foşalău (clasa a XI, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Galaţi) şi-a adjudecat o medalie de argint, iar Ana-Maria Cotun (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni) şi-a trecut în palmares o nouă medalie de bronz, la fel ca anul trecut”, precizează Ministerul Educaţiei.

Potrivit regulamentului competiţiei, fiecare echipă este compusă din 4 elevi şi 2 profesori coordonatori (Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi). Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) şi o probă multimedia.

Selecţia echipei României s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie, organizată la Oradea în aprilie 2017.

La ediţia curentă a Balcaniadei de Geografie au participat 14 echipe din 5 ţări. AGERPRES