medalii.jpgEchipa României a obţinut patru medalii (două de aur, una de argint şi una de bronz) la cea de-a patra ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, care s-a desfăşurat în perioada 14 – 20 aprilie, la Minsk, fiind plasată pe locul 3 în clasamentul pe medalii din 23 de ţări europene şi 7 ţări invitate.

„Echipa ţării noastre a fost compusă din patru eleve de la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. Simona Diaconu (clasa a XII-a) şi Ioana Teodorescu (clasa a X-a) au cucerit medalii de aur, Marina Romina Ivan (clasa a XII-a) – medalie de argint, iar Raluca Cobzaru (clasa a XI-a) – medalie de bronz. Simona Diaconu este la a patra participare la această competiţie, fiind medaliată de fiecare dată cu aur, iar Marina Romina Ivan la a doua, rezultatele sale constând într-o medalie de bronz anul trecut şi o medalie de argint anul acesta. Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Csapo Hajnalka şi Mihai Bălună”, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este un concurs internaţional similar ca structură cu Olimpiada Internaţională de Matematică (două probe scrise susţinute în două zile consecutive). Conform regulamentului competiţiei, o echipă este formată din 4 eleve.

Ediţiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013) şi Turcia (2014), rezultatele elevilor români incluzând de fiecare dată 4 medalii: o medalie de aur şi trei de argint în 2012, o medalie de aur, două de argint şi una de bronz în 2013 şi două medalii de aur, o medalie de argint şi una de bronz în 2014 şi 2015. AGERPRES