scoala europeana.jpgPatru unităţi de învăţământ sucevene au obţinut calificativul de ”Şcoală europeană” şi au fost premiate de primul-ministru Victor Ponta, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laura Hacman. Este vorba despre Şcoala Gimnazială nr.10 Suceava, Colegiul Tehnic ”Petru Muşat” Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava şi Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Suceava.
Reprezentanţii unităţilor de învăţământ preuniversitar premiate au fost recompensaţi cu câte o diplomă şi o plachetă, precum şi un premiu de 5.000 lei, sumă ce va fi utilizată pentru dotarea şcolilor cu materiale necesare bunei desfăşurări a activităţii didactice.

La evenimentul găzduit, marţi, de Guvernul României, au participat Angela Filote, şeful Reprezentanţei Delegaţiei Comisiei Europene în România, preşedinţii comisiilor parlamentare de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Ecaterina Andronescu şi Angel Tâlvar, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, elevii, profesorii, directorii şi coordonatorii de proiecte din şcolile premiate.

La cea de a XI-a ediţie a competiţiei, care s-a desfăşurat în acest an sub înaltul patronaj al Parlamentului European, s-au înscris 117 unităţi de învăţământ din 35 de judeţe şi din municipiul Bucureşti.

Competiţia ”Şcoala Europeană” se adresează unităţilor de învăţământ preuniversitar ce au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Pentru stabilirea câştigătorilor sunt evaluate criterii precum calitatea şi coerenţa managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, dar şi impactul pe care activităţile derulate în proiectele europene le-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

”Şcoala Europeană” a fost lansată de MEN, în 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în UE, competiţia fiind recunoscută de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.
La cele unsprezece ediţii ale competiţiei au participat 1.562 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării, dintre care 376 au primit certificatul şi trofeul ”Şcoală Europeană”. AGERPRES