Ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a afirmat joi, la Arad, că doreşte să facă o reevaluare a programelor şcolare, precum şi o reînnoire a manualelor.

Vom analiza raportul făcut de OECD. Vom avea şi noi analiza internă. Îmi doresc să reevaluez programele şcolare, mergând până la manuale, din clasa I până la a XII-a„, a spus Pavel Năstase, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Educaţiei a precizat că vor fi introduse manuale şcolare noi, iar cele pentru gimnaziu şi pentru liceu ar putea fi produse simultan.

„Aş dori foarte mult ca în această evaluare să facem o corecţie la ceea ce înseamnă reînnoirea manualelor şcolare, pentru că, aşa cum ştiţi, în fiecare an introducem manuale noi pentru fiecare an de studiu. Avem manuale noi pentru clasele I-IV, anul acesta introducem manuale noi pentru clasa a V-a, urmând tot aşa până în anul 2026, când ar trebui să aibă manuale noi clasa a XII-a. Din analizele pe care le-am făcut la minister şi cu specialiştii în educaţie, încercăm să gândim lucrurile altfel. În 2018-2019 ne propunem să producem simultan manualele pentru clasele VI-VIII, deci să avem gimnaziul, iar în 2019-2020 ne propunem să producem simultan manualele şcolare pentru liceu, adică pentru clasele a IX-XII”, a adăugat ministrul Pavel Năstase. AGERPRES