Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat, la Corbii Mari, în județul Dâmbovița, că intenționează să facă o reevaluare a rețelei școlare și, în funcție de necesități, să redeschidă unele unități de învățământ astfel încât copiii să nu mai fie nevoiți să facă naveta.

”Noi vrem să facem o reevaluare a rețelei școlare și să vedem dacă nu există posibilitatea chiar dintre școlile care au fost inițial închise, unele dintre ele să fie redeschise, pentru că există un fenomen foarte periculos, aproape în fiecare săptămână au loc accidente cu microbuze școlare, sunt distanțe foarte mari pe care elevii trebuie să le parcurgă în aceste microbuze. Ce am constatat, sunt și foarte multe cadre didactice care fac naveta. Deci ar trebui optimizată această navetă a elevilor și a profesorilor, astfel încât la nivel local să folosim cât mai bine grădinițele, școlile, unitățile școlare în general”, a spus ministrul Educației.

Acesta a adăugat că inspectoratele școlare vor face această analiză în fiecare județ. ”Vom avea o discuție cu inspectoratele școlare pe această temă, vom avea o videoconferință și după aceea vom propune această temă, urmând ca inspectoratele școlare să se ocupe de această analiză”, a precizat ministrul Pavel Năstase. AGERPRES