Copiii de gradinita si elevii incep, pe 11 februarie, cursurile semestrului al doilea al anului scolar 2007-2008, conform calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
Se reintorc la cursuri aproximativ 3.438.000 de elevi din toate ciclurile de studiu, precum si 620.000 de copii de gradinita. Elevii vor mai avea vacanta de Paste, intre 26 aprilie si 4 mai. Pe 5 mai vor incepe din nou cursurile, care se vor incheia pe 13 iunie.

Anul scolar 2007 – 2008 cuprinde 35 de saptamani de cursuri, insumand 175 de zile lucratoare. Prin derogare, s-a stabilit ca, pentru clasele a VIII-a, durata cursurilor sa fie de 34 de saptamani, insumand 170 de zile lucratoare. Astfel, ultima zi de cursuri pentru elevii din aceste clase va fi 6 iunie.

Pentru clasele a IX-a si a X-a de la scolile de arte si meserii, pentru clasa a XII-a de liceu – filiera tehnologica, ruta directa de calificare, si pentru clasa a XIII-a de liceu – filiera tehnologica, ruta progresiva de calificare, durata cursurilor va fi de 36 de saptamani, insumand 180 de zile lucratoare. A 36-a saptamana prevazuta de planul-cadru va fi alocata instruirii practice pentru dobandirea experientei in conditii reale de munca.
Orele prevazute pentru aceasta saptamana vor fi planificate de fiecare unitate de invatamant in parte, in functie de prevederile contractului/conventiei de colaborare cu partenerii sociali.

De asemenea, pentru clasa a XI-a – anul de completare, pentru clasa a XI-a de liceu – filiera tehnologica, ruta directa de calificare, si pentru clasa a XII-a de liceu – filiera tehnologica, ruta progresiva de calificare, durata cursurilor va fi de 37 de saptamani, insumand 185 de zile. Ultimele doua saptamani de cursuri pentru aceste clase, 16-27 iunie, sunt saptamani de practica.

Pentru invatamantul postliceal sanitar, calificarea asistent medical generalist, durata cursurilor este de 42 de saptamani, iar pentru invatamantul postliceal sanitar, calificarea tehnician ortoprotezist, durata cursurilor va fi de 42 de saptamani pentru anii I si II si de 36 de saptamani pentru anul III. Vacanta de vara va incepe pe 14 iunie, iar anul scolar 2008/2009 – pe 15 septembrie.