Universitatea din Craiova le pune la dispoziţie candidaţilor la facultate, pentru anul universitar 2018-2019, 2.900 locuri la licenţă-buget (din care 33 de locuri sunt destinate candidaţilor de etnie romă) şi 1.670 locuri-buget la master (din care 13 sunt destinate candidaţilor de etnie romă).

Potrivit datelor furnizate de Universitatea din Craiova, candidaţii au la dispoziţie şi 2.890 de locuri cu taxă la licenţă şi 1.602 locuri-taxă la master. Absolvenţii liceelor din mediul rural pot opta anul acesta pentru unul dintre cele 96 de locuri licenţă-buget destinate special lor.

„Universitatea din Craiova oferă posibilitatea pregătirii în 52 domenii de licenţă, iar la nivel de master, oferă pregătire în 42 de domenii. Cea mai mare instituţie de învăţământ superior din Oltenia, Universitatea din Craiova pune la dispoziţie studenţilor o infrastructură de pregătire şi cercetare de ultimă generaţie, precum şi parteneriate extrem de solide cu mediul socio-economic şi cu cel academic internaţional – Universitatea din Craiova este partener academic strategic pentru mai bine de 250 de universităţi din lume. Universitatea din Craiova se numără printre cele mai importante instituţii organizatoare de doctorat din România: 26 de domenii şi 100 de conducători de doctorat afiliaţi şcolilor doctorale”, susţin reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, candidaţii pot începe deja procedurile de preînscriere, prin completarea formularelor online pe care le au la dispoziţie pe site-ul http://www.ucv.ro, secţiunea Admitere, „preînscrierea online simplificând foarte mult procedurile birocratice, ceea ce înseamnă evitarea aglomeraţie şi, mai ales, câştig de timp”. AGERPRES