Pentru sesiunea din august a Bacalaureatului, elevii din Olt vor fi chemaţi la pregătire la şcoală

sala_clasa_cu_prof.jpgDirectorii unităţilor de învăţământ din judeţul Olt unde cei mai mulţi dintre absolvenţi nu au promovat Bacalaureatul trebuie să prezinte până la începutul săptămânii viitoare un plan de acţiune şi măsuri pentru pregătirea elevilor respinşi la sesiunea recent încheiată a examenului astfel încât la sesiunea din toamnă procentul de promovabilitate să fie mult mai mare.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Mariana Gheorghe, a declarat luni, într-o conferinţă de presă că aşteaptă de la directorii unităţilor cu procent de promovabilitate scăzut la Bacalaureat, precum şi de la profesorii acestor colegii şi licee să nu plece în concediu, ci să se preocupe în săptămânile ce urmează de pregătirea elevilor astfel încât aceştia să nu mai aibă eşec şi la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a solicitat unităţile şcolare şi un raport care să conţină o analiză statistică a rezultatelor la Bacalaureat de anul acesta şi de anul precedent, cauzele slabei promovabilităţi, dar “mai ales planul de acţiune pentru perioada iulie – august în vederea pregătirii candidaţilor respinşi acum”. Mariana Gheorghe a mai spus că a cerut conducerilor colegiilor şi liceelor cu rezultate slabe la Bacalaureat “analiză a rezultatelor de la simularea Bacalaureatului, unde peste tot în judeţ promovabilitatea a depăşit 60 de procente, ceea ce înseamnă că fie elevii au fost lăsaţi să copieze, fie ceva s-a întâmplat.

La Colegiul Tehnic “Ion Mincu” din Slatina la simularea Bacalaureatului promovabilitatea a fost peste 65 la sută, iar la examen au promovat numai cinci elevi din peste 200″. Programul pregătirilor pentru bacalaureatul de toamnă va fi afişat la licee, în loc vizibil şi elevii respinşi în prima sesiune vor fi aşteptaţi toată vara la şcoală unde profesorii lor vor încerca să îi ajute să asimileze cunoştinţele necesare pentru a reuşi la Bacalaureatul de la sfârşitul lunii august.

Conducerile liceelor cu promovabilitate mică ar putea fi chiar schimbate în septembrie pentru că echipele manageriale vor fi evaluate în această vară şi la evaluări se va ţine cont şi de rezultatele la Bacalaureat. În judeţul Olt, promovabilitatea la Bacalaureat a fost de 55,70%, candidaţii din unităţile de învăţământ tehnice având rezultate foarte slabe iar cei din liceele şi colegiile teoretice rezultate foarte bune. Colegiul “Mihai Viteazul” din Caracal a avut promovabilitate de 100%, iar colegiile teoretice din Slatina, Corabia şi Balş au avut promovabilitate de peste 90%. AGERPRES