Pentru zilele fara plata, liderii sindicatului “Spiru Haret” au decis sa inchida scolile

Liderii sindicatului “Spiru Haret” Dolj au decis, joi, ca personalul din unitatile scolare sa ia zilele fara plata la sfarsitul acestei luni, respectiv pe 26, 27 si 30 noiembrie si pe 2, 3 si 4 decembrie, in aceste perioade unitatile de invatamant urmand sa fie inchise.

Conducerea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant /FSLI/ Dolj nu a convocat liderii, ci a trimis o nota telefonica in unitatile scolare prin care recomanda sa aiba loc un dialog intre director, lideri de sindicat si angajati pentru a se lua o hotarare de comun acord. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a trimis, joi, o alta nota telefonica, prin care isi retrage toate recomandarile, emise cu o zi inainte, pentru aplicarea articolului 10 din Legea 329/2009, care prevede reducerea cheltuielilor cu personalul angajat cu 15,5% atat pe luna noiembrie, cat si pe luna decembrie.

Prin urmare, se anuleaza si recomandarea ISJ Dolj, potrivit careia cadrele didactice ar trebui sa efectueze zilele libere fara plata in vacanta de iarna, iar personalul auxiliar si cel nedidactic la sfarsitul celor doua luni. Fiecare unitate de invatamant va trebui sa ia decizii proprii. Prima nota a Ministerului Educatiei i-a revoltat pe dascali, care au declarat ca nu vor accepta sa ia zilele libere decat in perioada desfasurarii procesului instructiv-educativ. AGERPRES