Personalităţi de seamă la Gala egalităţii de şanse organizată de UNSR

poenaru ionut.jpgUniunea Naţională a tuturor Studenţilor din România (UNSR), Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) şi Federaţia Naţională Sindicală ”Alma Mater” vor organiza, miercuri, la Casa de Cultura a Studenţilor din Bucureşti, Gala egalităţii de şanse, eveniment realizat în cadrul proiectului ”Împreună pentru informarea, conştientizarea şi promovarea egalităţii de şanse şi gen”.

“Această manifestare este dedicată recunoaşterii şi promovării adevăratelor modele de succes din societatea românească, care prin activitatea lor contribuie la promovarea egalităţii de şanse şi gen şi a valorilor româneşti. Gala are ca scop promovarea cazurilor de succes şi conştientizarea cetăţenilor, a autorităţilor, a mediului economic, dar şi a societăţii civile cu privire la necesitatea promovării unei societăţi incluzive şi a prevenirii fenomenului discriminării”, a declarat, marţi, liderul UNSR, Ioan Poenaru.

Potrivit acestuia, elementul inedit al galei va fi reprezentat de prezentarea fenomenului discriminării într-un format neconvenţional de interacţiune cu arta – un “one woman show”, o “Declaraţie pe propria răspundere”. Actriţa de etnie romă Alina Şerban este cea care va servi auditoriului povestea vieţii ei, care-i va purta pe cei prezenţi între cele două lumi, între trecutul şi prezentul dominate de discriminare, ce vor culmina cu o acceptare de sine şi o recunoaştere a etniei din care face parte. “Gala egalităţii de şanse este unul dintre evenimentele de referinţă din domeniul egalităţii de şanse şi gen din România, prin care nu va fi promovată disperarea eu-lui românesc, ci atitudinea şi civismul”, a mai spus Poenaru.

El a susţinut că au confirmat participarea la eveniment ministrul Elena Udrea, primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Ecaterina Andronescu, parlamentarul PNL Alina Gorghiu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos. AGERPRES