liceu vlahuta.jpgPersonalul didactic, cel auxiliar şi nedidactic de la Liceul teoretic „Al. Vlahuţă” din Capitală este nemulţumit de numirea noului director. Într-un memorandum remis joi, personalul liceului acuză faptul că în locul directorului Carmen Toma, profesor de limba engleză, titular al unităţii, a fost numit un nou director, Tanţa Costea, profesor de contabilitate „titular la Colegiul economic ‘A.D. Xenopol'”.

Memorandumul a fost trimis ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu şi Comisiei de învăţământ a Senatului. Potrivit corpului didactic al Liceului teoretic „Al. Vlahuţă” „este ilegal ca un profesor din afara unităţii de învăţământ şi cu o altă specializare care nu este titular la o unitate de învăţământ să preda în aceasta”.

Semnatarii memorandumului acuză faptul că între noul director şi un inspector general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB) ar exista o legătură de rudenie. De asemenea, personalul Liceului teoretic „Al. Vlahuţă” este nemulţumit şi de schimbarea fostului director adjunct, Zlate Viorel, în a cărui activitate managerială „nu au existat sincope şi disfuncţionalităţi”. Personalul Liceului teoretic „Al. Vlahuţă” susţine că numirea noului director general al unităţii de învăţământ încalcă normele metodologice prin faptul că acesta a fost numit deşi avea calificativul suficient.

„În anul 2010-2011, când a funcţionat ca director adjunct Costea Tanţa (noul director numit), nu s-a integrat în colectiv declanşând discuţii şi conflicte în codrul consiliilor profesorale şi de administraţie menţionate în procese verbale, iar atitudinea noului director a fost una dispreţuitoare şi ameninţătoare faţă de colegi”, informează sursa citată.

O altă acuză adusă noului director este acea că nu a participat permanent la consiliile profesorale şi de administraţie iar când i se cereau anumite explicaţii părăsea şedinţa. Totodată, noul director „nu şi-a îndeplinit obligaţiile ce decurg din fişa postului fiind atenţionat în cadrul consiliilor de administraţie, iar programul de lucru a fost facultativ”. „Prin deciziile luate Costea Tanţa a intrat în conflict cu comitetul de părinţi pe şcoală”.

Semnatarii memorandumului solicită anularea hotărârii adoptate de consiliul de administraţie al IŞMB prin care este numit în funcţia de director Tanţa Costea în locul fostului profesor Carmen Toma. Personalul Liceului teoretic „Al. Vlahuţă” o susţin pe fosta directoare Carmen Toma şi prin semnături şi precizează că a fost unul dintre cei mai competenţi directori pe care unitatea de învăţământ i-a avut de-a lungul timpului. AGERPRES