senat.jpgSenatorii din Comisia pentru muncă au aprobat amendarea proiectul legislativ de adoptare a OUG 27/2015, în sensul că personalul nedidactic din învăţământul de stat va beneficia de o majorare salarială cu 12%, începând cu 1 octombrie 2015.

Comisia pentru muncă a Senatului a întocmit, marţi, un raport favorabil cu amendamente proiectului de lege privind adoptarea OUG 27/2015 prin care se modifică Ordonanţa de urgenţă 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, amendamentele aparţinând senatorilor PSD Liviu Marian şi Doina Federovici.

„Personalul nedidactic din învăţământul de stat va beneficia de o majorare salarială cu 12%, începând cu 1 octombrie 2015, conform unui amendament la OUG 27/2015, aprobat în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială. (…) De această majorare va beneficia personalul nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare, unităţile conexe ale învăţământului preuniversitar, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare”, se arată într-un comunicat de presă remis de cei doi senatori PSD.

Doina Fedorovici susţine, potrivit sursei menţionate, că amendamentul a fost motivat de faptul că „personalul nedidactic, prin activitatea depusă, contribuie la asigurarea desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţământ, fiind o componentă importantă a sistemului, o interfaţă între dascăli şi ministerul de resort”.

De asemenea, Liviu Pop consideră că prin această reglementare se elimină „discriminările existente între categoriile de personal din sistemul naţional de învăţământ”. AGERPRES