Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu”, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, şi reprezentantul Centrului European de Formare şi Consiliere (CEFC), Sylvain Blondin, au discutat luni, la sediul instituţiei clujene de învăţământ superior, despre o posibilă colaborare în privinţa pregătirii absolvenţilor de medicină, în vederea adaptării lor la condiţiile specifice asistenţei medicale din Franţa.

Cu acest prilej, au fost identificate unele soluţii menite să înlesnească, în colaborare cu Guvernul francez, prezenţa unor cadre didactice din Franţa pentru a susţine cursuri de profil la Cluj-Napoca şi totodată privind legislaţia medicală şi practica farmaceutică, care să le permită absolvenţilor liniei de studiu franceze o foarte bună integrare în unităţile sanitare din Hexagon.

Interesul manifestat de CEFC faţă de UMF ”Iuliu Haţieganu” este determinat de numărul mare de studenţi francezi care studiază la Cluj-Napoca. La ora actuală, în prestigioasa instituţie clujeană de învăţământ medical se pregătesc pentru profesiunea de medic 2.160 de studenţi străini, dintre care 1.300 la linia de studiu cu predare în limba franceză, 262 dintre aceştia fiind cetăţeni francezi. AGERPRES