Peste 1.200 de elevi vrânceni şi 60 de cadre didactice au fost informaţi cu privire la riscurile infracţionalităţii în unităţile de învăţâmânt şi împrejurimile acestora, în cadrul campaniei „10 pentru Siguranţă” desfăşurată în perioada 16 – 19 septembrie, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

„În perioada 16 – 19 septembrie, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea, au continuat desfăşurarea activităţilor în cadrul campaniei derulată la nivel naţional, intitulată ’10 pentru Siguranţă’. (…) Au fost purtate discuţii cu peste 1.200 de elevi din liceele şi şcolile gimnaziale de pe raza judeţului. Mesajul nostru a ajuns totodată şi la peste 60 de cadre didactice”, a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit sursei citate, poliţiştii vrânceni au desfăşurat în această săptămână 20 de activităţi care au avut drept subiect principal consumul de droguri, traficul de persoane, normele de comportament în societate, măsurile de autoprotecţie pentru prevenirea victimizării şi consecinţele legale asociate comiterii de fapte antisociale. Scopul principal al campaniei a fost creşterea gradului de informare a elevilor şi cadrelor didactice în legătură cu riscurile infracţionalităţii din unităţile de învăţâmânt şi zonele adiacente acestora. AGERPRES