Peste 1.370 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud, care doresc să facă performanţă, urmează cursurile de pregătire ale nou înfiinţatului Centru judeţean pentru excelenţă, a anunţat, în cadrul şedinţei cu directorii de şcoli, coordonatorul acestei instituţii, Constantin Rus. La acest centru predau, începând cu luna noiembrie, 98 de lectori, la 14 discipline, fiind formate 63 de grupe de elevi. Cele mai multe grupe s-au format la matematică (13), fizică (10), informatică (9) şi limba română (7).

Aştept cu mare bucurie ca, peste câţiva ani, viitorul director al Centrului de excelenţă să poată să spună că există o comunitate de elită în judeţul Bistriţa-Năsăud, care pregăteşte copiii capabili de mare performanţă„, le-a spus Rus directorilor de şcoli.

Directorul Centrului judeţean de excelenţă a precizat că intrarea la cursuri este pe bază de concurs, iar pregătirea se face în afara orelor de şcoală, centrul având locaţii atât în municipiul Bistriţa, unde funcţionează 40 din cele 63 de grupe de studiu, cât şi în oraşele Năsăud (10), Beclean (8) şi Sîngeorz-Băi (5). AGERPRES