Peste 1.400 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a din Sălaj sunt aşteptaţi la „Târgul ofertei educaţionale”, pentru a îşi alege liceul sau şcoala profesională pe care vor să o urmeze, eveniment ce se desfăşoară în perioada 17-19 aprilie, la Zalău.

Târgul este organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), fiind apreciat ca cel mai important eveniment de marketing educaţional din judeţul Sălaj, destinat elevilor din învăţământul gimnazial.

„Cu această ocazie, pot fi accesate de către elevi informaţii importante cu privire la oferta educaţională a învăţământului liceal şi profesional din judeţul nostru. Scopul evenimentului este de a oferi consiliere cu privire la procedura şi oportunităţile de înscriere în învăţământul liceal. Astfel, la standurile special amenajate la acest eveniment, profesorii, însoţiţi de elevi vor încerca să vă atragă spre liceele şi colegiile pe care le reprezintă, oferindu-vă informaţii relevante cu privire la planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2018-2019”, a declarat, la festivitatea de deschidere a târgului, directorul CJRAE Sălaj, Melania Gârdan.

Ea a spus că, la Centrul de Cultură şi Artă din Zalău, unde sunt expuse ofertele liceelor şi şcolilor profesionale din Sălaj, sunt aşteptaţi toţi cei peste 1.400 de elevi ai claselor VII-a şi a VIII-a din judeţ. „Alegerea liceului, a şcolii profesionale trebuie să reflecte potenţialul real al elevului şi nu trebuie să se realizeze sub imperiul constrângerilor de încadrare în tiparele alegerilor altora. Sub nicio formă nu trebuie să ne lăsăm influenţaţi de alegerea celorlalţi: alegerea părinţilor, alegerea prietenilor, (…), astfel încât alegerea liceului să se potrivească foarte bine cu profilul nostru vocaţional”, a adăugat Gârdan.

În acelaşi context, inspectorul general al ISJ Sălaj, Maria Pop, a precizat că pentru viitorul an şcolar au fost aprobate 81 de clase de liceu, care corespund numărului de elevi absolvenţi ai claselor a VIII-a. Din acest total, 20 de clase sunt pentru învăţământul profesional şi 61 de clase pentru învăţământul liceal, distribuite astfel: 32 de clase pentru filiera teoretică, 23 pentru filiera tehnologică şi şase clase pentru filiera vocaţională.

„Târgul ofertei educaţionale” se va încheia joi cu un „marş al carierei”, organizat pe platoul din centrul Zalăului. Liceele şi colegiile din judeţ îşi vor prezenta aici oferta educaţională, într-o manieră originală şi inedită, în faţa unui auditoriu format din elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, conform organizatorilor. AGERPRES