Peste 1.400 de laptopuri au fost distribuite liceelor din judeţul Botoşani, în baza unui proiect cu finanţare externă implementat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani.

Potrivit sursei citate, cele 1.415 laptopuri au fost achiziţionate prin Proiectul privind Învăţământul Secundar (Romania Secondary Education Project – ROSE), finanţat în baza Acordului de împrumut nr. 8481-RO încheiat cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi ratificat prin Legea nr. 234/2015.

„În cadrul proiectului, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a avut în vedere realizarea unei achiziţii centralizate de echipamente de care să beneficieze liceele eligibile pentru a primi granturi ROSE, în vederea creşterii capacităţii acestora de a utiliza conţinuturi, aplicaţii şi echipamente digitale, inclusiv pentru învăţământ la distanţă utilizând tehnologia informatică”, se precizează în comunicatul de presă al IŞJ.

Astfel, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani au fost recepţionate 1.415 laptopuri, cu o valoare totală de 509.400 euro, dispozitive ce vor fi distribuite către cele 26 de licee din judeţ.

Proiectul privind Învăţământul Secundar, finanţat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, este implementat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării pe o perioadă de şapte ani (2015 – 2022), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă (UMPFE). ROSE este un proiect care îşi propune să contribuie la reducerea abandonului în învăţământul secundar şi terţiar şi la creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. AGERPRES