Peste 100 de elevi care au obţinut premii la olimpiadele naţionale şi internaţionale, precum şi nota 10 la examenul de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, şi profesorii care i-au pregătit pentru a obţine aceste performanţe vor fi premiaţi de Primăria municipiului Brăila şi de Consiliul Judeţean.

Consilierii locali municipali şi consilierii judeţeni au aprobat, în total, pentru premierea elevilor şi a dascălilor din Brăila peste 550.000 lei, sumă din care elevii vor primi între 1.600 lei şi 9.600 lei, iar profesorii între 800 lei şi 4.800 lei. Elevii cu rezultate la olimpiade internaţionale vor primi 9.600 lei, iar profesorii lor – 4.800 de lei. Cei cu rezultate la olimpiadele naţionale vor primi sume cuprinse între 800 şi 4.800 de lei, iar profesorii lor, între 400 şi 2.400 de lei. Elevii cu note de zece la Evaluarea Naţională vor beneficia şi ei de premii, în valoare de de 3.000 lei, pentru profesori suma fiind de 1.000 de lei.

„Responsabilitatea Primăriei Brăila este de a asigura resursele financiare necesare desfăşurării învăţământului în condiţii optime prin asigurarea resurselor financiare, iar a cadrelor didactice este de a dezvolta la fiecare elev potenţialul său maxim, punând accent pe dezvoltarea valorilor. În calitate de primar, îmi doresc în Brăila un învăţământ de calitate prin asigurarea unei baze materiale moderne, resurselor financiare pentru a premia performanţa prin implicarea în proiecte care să permită accesul la viziuni moderne asupra învăţământului din oraşul nostru finanţate din bugetul local şi din fonduri europene”, a declarat primarul de Brăila, Marian Dragomir.

Premierea este programată pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, patronul spiritual al Brăilei, în cadrul unei gale care va fi organizată la Teatrul „Maria Filotti” din municipiu. AGERPRES