Clubul Economic German ( DWK) din Braşov, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, organizează în acest an ediţia a IV-a a proiectului „Săptămâna informării profesionale”, în cadrul proiectului mai vast ”Fit for Future”, a precizat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Clubului Economic German, Werner Braun.

„13 firme cu capital german din judeţul Braşov participă la acest proiect şi oferă în total 105 locuri de practică pentru elevii de liceu. Iniţiativa Clubului Economic German se adresează elevilor din clasa a XI-a, care vor avea ocazia să înveţe cum să întocmească un CV, cum să aplice corect pentru postul dorit, vor avea posibilitatea să susţine interviuri de selecţie organizate de specialişti în resurse umane ale firmelor participante. Cei care vor fi selectaţi vor efectua o săptămână de practică la sfârşitul lunii mai pe postul pentru care au candidat”, a declarat preşedintele Clubului Economic German.

În urma succesului de care s-a bucurat proiectul la ultimele trei ediţii, ediţia din acest an se va desfăşura în şapte licee: Liceul J.Honterus, Colegiile Naţionale „Dr. Ioan Meşotă”, „Andrei Şaguna”, de Informatică „Grigore Moisil”, Economic” A. Bârseanu” şi două Colegii Tehnice „Mircea Cristea” şi „Transilvania”.

Firmele care participă la ediţia din acest an, toate cu capital german, sunt Schaeffler România, Premium Aerotec, Draexlmaier, Stabilus, Elmas, Reinert, Caditec, Rege Automotive, Nuarb, Lingemann, Preh, Kolping, Maximo Impex. Clubul Economic German, împreună cu Ministerul Educaţiei, au înfiinţat la Braşov, Şcoala profesională „Kronstadt”, prima de acest fel din ţară care pregăteşte forţa de muncă pentru firmele germane din judeţul Braşov, absolvenţii având asigurat un loc de muncă după finalizarea şcolii. AGERPRES