Un număr de 115 elevi şi cadre didactice din toată ţara se vor afla în perioada 25 – 28 aprilie, la Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos, pentru a participa la faza naţională a Concursului Naţional pe discipline pentru elevii nevăzători.

Prof. Margareta Pristavu, directorul Liceului Moldova din oraşul Târgu Frumos a declarat că la concurs vor fi prezenţi profesori şi elevi din liceele pentru deficienţi de vedere din Târgu Frumos, Buzău, Bucureşti, Arad, Timişoara şi Cluj-Napoca. Potrivit sursei citate, concursul se va desfăşura la disciplinele: limba română, limba engleză, matematică, TIC, istorie, lectură corectă şi rapidă Braille.

‘Această întâlnire a devenit o tradiţie a sistemului de învăţământ special pentru elevii nevăzători şi aduce împreună, pentru câteva zile, cei mai buni elevi cu deficienţe de vedere din ţară, într-o întrecere prietenească şi educativă, urmată, după obişnuinţă, atât de un program artistic oferit de elevii liceului gazdă, cât şi de o expoziţie de produse din cadrul Concursului ‘Creaţíi prin ochii mâinilor’ la care participă echipajele tuturor liceelor speciale’, a explicat prof. Pristavu.

Conform sursei citate, din partea Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului va fi prezent inspector şcolar general Liana Maria Mitran. AGERPRES