Peste 1.000 de candidaţi înscrişi pentru posturile vacante din învăţământul preuniversitar în județul Olt

titularizare_1.jpgPosturile şi catedrele vacante din învăţământul preuniversitar din judeţul Olt au atras anul acesta 1.081 de candidaţi, care s-au înscris pentru a susţine concursul de titularizare din luna iulie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Mirela Paraschiv, a declarat luni, că este o concurenţă mare, în condiţiile în care posturile vacante titularizabile sunt puţine, 50, la unele discipline nefiind niciun post titularizabil, ci doar posturi care pot fi ocupate pe o perioadă determinată. La disciplina educaţie fizică şi sport la concurs sunt înscrişi 107 candidaţi şi nu există niciun post titularizabil.

Cele mai multe posturi titularizabile, respectiv nouă, sunt pentru educatori, iar numărul candidaţilor este de 202. Pentru cele patru posturi de învăţători s-au înscris la concurs 152 de candidaţi, concurenţă mare fiind şi pentru catedrele de engleză, unde sunt scoase la concurs două posturi şi sunt înscrişi 69 de candidaţi. Candidaţii care vor obţine note peste 7,00 la concursul de titularizare pot ocupa posturi pe o perioadă nedeterminată de timp, iar posturile viabile mai puţin de patru ani pot fi ocupate şi de candidaţi care vor obţine note mai mari de 5,00.

Anul trecut peste 30% dintre candidaţii la titularizare au reuşit să obţină note mai mari de 7,00 şi peste o jumătate dintre aceştia note mai mari de 5,00. AGERPRES