Peste 1.000 de elevi vor experimenta viaţa de student în această vară

universitati_vara.jpgElevii care vor să experimenteze viaţa de student timp de aproximativ două săptămâni se pot înscrie la proiectul “Universităţi de Vară pentru Elevi” pe site-ul www.universitatipentruelevi.ro. Potrivit unui comunicat de presă al ANOSR remis joi, participanţii, elevi ai claselor a XI-a, vor fi cazaţi la căminele universităţilor, vor lua masa la cantină, vor merge la cursuri, laboratoare, seminarii şi stagii susţinute de viitorii lor profesori.

Nu în ultimul rând, ei vor face cunoştinţă cu ceea ce înseamnă voluntariatul, educaţia non-formală şi sistemul educaţional din România participând la workshop-uri şi dezbateri pe teme stabilite de către organizatori, la final ei urmând a se întâlni chiar şi cu sesiunea de examene.

Proiectul este organizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), alături de Consiliul Naţional al Elevilor (CNE). “Posibilitatea ca un elev să intre în învăţământul preuniversitar dezorientat, iar pe parcursul celor patru ani de liceu să nu identifice direcţia spre care doreşte să se îndrepte pe viitor reprezintă unul dintre motivele iniţierii programului. Educaţia trebuie promovată pentru a fi accesată, iar programul reprezintă un pas spre îmbunătăţirea sistemului educaţional în România şi răspunde cu adevărat nevoii de orientare în carieră a elevilor”, a declarat prin intermediul comunicatului de presă preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Iulia Flavia Miron.

Potrivit reprezentantei ANOSR, Brînduşa Lungu, proiectul le oferă elevilor, pe lângă posibilitatea de a experimenta ce înseamnă să fie studenţi, şi o imagine reală asupra sistemului universitar prin contactul direct cu acesta şi ocazia de a vedea ce facultate li se potriveşte pentru a putea lua decizia corectă şi conştientă cu privire la alegerea studiilor universitare.

Proiectul este susţinut de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi realizat cu sprijinul mai multor parteneri, printre care Consiliul Tineretului din România. AGERPRES