bacalaureat7.jpgSesiunea a doua a examenului de bacalaureat continuă joi şi vineri cu proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D), potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Dintre cei aproape 110.000 de absolvenţi de liceu înscrişi la sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat, 12.375 susţin examenul în Capitală.

Începând cu 29 august, elevii vor susţine probele scrise ale examenului de bacalaureat, prima dintre acestea fiind la limba şi literatura română, proba E(a), iar pe 30 august, conform programării, se va desfăşura proba scrisă la limba şi literatura maternă, proba E(b).

În 31 august elevii vor susţine proba obligatorie a profilului – E(c), urmând ca în data de 2 septembrie examenul de bacalaureat să se încheie cu proba scrisă la alegere a profilului sau specializării – E(d).

Conform metodologiei, afişarea rezultatelor se va face în 4 septembrie, dată la care pot fi depuse şi eventuale contestaţii. Termenul de rezolvare a contestaţiilor este 5-6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în 7 septembrie. AGERPRES