Peste 10.000 de carduri EURO<26 vor fi distribuite tinerilor din zona de nord-est

card euro26.jpgPeste 10.000 de carduri EURO<26 (Clasic şi Student) vor fi distribuite elevilor şi studenţilor din zona de nord-est a României de reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi.

Ciprian Paraschiv, coordonator Regional Nord-Est în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, a declarat miercuri presei că repartizarea cardurilor se face direct la noul sediu al DJST Iaşi, din str. Sf. Sava nr. 19, precum şi prin intermediul universităţilor, ONG-urilor de şi pentru tineret, Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi.

Conform acestuia, cardul EURO<26 este 'Cardul european de tineret' recunoscut de Consiliul Europei ca instrument de încurajare pentru dezvoltarea de valori precum mobilitate, prietenie, iniţiativă, informare, educaţie, participare activă, integritate. Tânărul EURO<26 este încurajat să călătorească pentru a putea avea o imagine amplă asupra lumii în care trăieşte şi pentru a dobândi experienţe ce îl pot ajuta să îşi formeze o personalitate complexă. Cardul EURO<26 STUDENT este destinat elevilor şi studenţilor iar cardul EURO<26 CLASIC este disponibil pentru copii şi tinerii sub 30 de ani. Ambele carduri sunt valabile doi ani de la data emiterii.

Cardul EURO<26 este o legitimaţie care atestă faptul că posesorul este membru asociat în Programul European de Carduri pentru Tineri. Practic, acest program oferă peste 800 de reduceri în România şi peste 100.000 în 42 de ţări din Europa. De asemenea, oferă acces la reduceri şi facilităţi în domenii de interes pentru tineri: transport şi călătorii, vacanţe şi cazare, timp liber, cumpărături, cultură. Tinerii beneficiari ai unor astfel de carduri pot afla mai multe detalii despre reducerile şi facilităţile acordate la nivel naţional şi internaţional pe site-urile www.euro26.ro şi www.euro26.org. 'Cardul EURO<26 este un instrument foarte util pentru orice tânăr. Distribuţia cardurilor se face după proceduri standard pentru o evidenţă strictă a acestora, dar deja am avut discuţii cu o parte din universităţile şi ONG-urile locale, pentru ca tinerii să intre în posesia cardului cât mai repede posibil', a mai spus Ciprian Paraschiv. AGERPRES