Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că de la debutul etapei a doua, până luni, 8 martie, erau vaccinate peste 108.000 de persoane din sistemul de învăţământ, 55.000 dintre acestea fiind imunizate de la începutul etapei de prioritizare a personalului din învăţământ, din 24 februarie.

„În total, ieri erau vaccinate peste 108.000 de persoane, de la debutul etapei a doua, însă strict din 24 februarie, de când am început această etapă de prioritizare a personalului din învăţământ, erau deja în jur de 55.000 de persoane vaccinate. Vă reamintesc că ţinta persoanelor eligibile era de circa 60.000. Mâine ar trebui să se încheie oficial această etapă. Sunt convins că se va atinge această cifră. Eu am şi rugat fiecare Direcţie de Sănătate Publică să ţină în permanenţă legătura cu Inspectoratele Judeţene Şcolare tocmai pentru a vedea dacă suplimentar mai sunt doritori care vor să se vaccineze cu prioritate în această etapă şi putem prelungi la nevoie. Pot să vă spun că pentru Bucureşti erau epuizate listele cu persoanele care fac parte din această etapă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a confirmat că la Bucureşti s-a încheiat vaccinarea tuturor cadrelor didactice care au exprimat această opţiune, întrebat în acest sens. „Exact. Şi aceeaşi situaţie este valabilă pentru majoritatea judeţelor, deci cred că mâine în majoritatea judeţelor se va încheia această etapă (de vaccinare prioritară a personalului din învăţământ – n.r.) şi vom atinge acel obiectiv asumat iniţial de circa 60.000 de persoane vaccinate „, a mai declarat Gheorghiţă. AGERPRES