La Ediţia a treia a Concursului Naţional Media Kinder s-au înscris 116.260 de elevi din clasele II – VI din 969 de şcoli din toată ţara. Pe primul loc se situează municipiul Bucureşti cu 11.700 de elevi, urmat de judeţul Cluj cu 7.624 şi judeţul Iaşi cu 5.230. La polul opus se situează judeţul Harghita cu 504 de elevi, judeţul Ialomiţa cu 488, iar pe ultimul loc se află judeţul Ilfov cu numai 384 de elevi.

Concursul Naţional Media Kinder urmăreşte stimularea motivaţiei elevilor pentru învăţare. Copiii formează echipe de câte 3 participanţi, iar succesul lor depinde de modul în care comunică şi lucrează în echipă. Etapa Naţională a concursului se va susţine în data de 24 februarie 2011.

Începând cu anul 2005, Asociaţia Media Kinder sprijină educaţia sănătoasă a copiilor din România, oferind o alternativă media echilibrată la desenele animate şi jocurile pe calculator dominate de violenţă şi mesaje negative. Proiectele Media Kinder readuc în atenţia copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice poveştile ilustrate şi benzile desenate atât de îndrăgite atunci când accesul la televizor şi calculator era limitat.


Încă de la prima ediţie, Concursul Naţional Media Kinder a fost susţinut de AEGON Asigurări de Viaţă, ca partener oficial în acest proiect. AEGON Asigurări de Viaţă este parte a grupului financiar olandez AEGON, companie internaţională specializată în asigurări de viaţă, pensii private şi produse de investiţii pe termen lung. Cu o experienţa de 160 de ani, Grupul are sediul central în Haga şi operează în peste douăzeci de pieţe din America, Europa şi Asia. Companiile AEGON au în total aproximativ 31.500 de angajaţi şi peste 40 de milioane de clienţi în întreaga lume. În Asigurări de viaţă, grupul AEGON are două linii de business: pensii private şi asigurări de viaţă, ambele cu sediul în Cluj-Napoca.


Compania de pensii private, AEGON S.A.F.P.A.P (Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat) a fost înfiinţată in 2007 şi numără până în prezent peste 174.000 de clienţi din întreaga ţară. Cea de-a doua linie de business prezentă pe piaţa locală, AEGON Asigurări de Viaţă, a fost înfiinţata în 2008 şi completează prezenta Grupului în Asigurări de viata, pe cele doua axe ale sale de excelenţă la nivel global – asigurări de viaţă şi pensii private. AEGON Asigurări de Viaţă se implica activ în comunitate prin susţinerea de proiecte menite să creeze un mediu mai bun de viaţă şi de munca pentru oricine contribuie la schimbarea în mai bine.


Silvia Sîrb, Cheif Executive Officer, AEGON Asigurări de Viaţă a declarat: „Ca participant activ în proiecte locale şi naţionale adresate comunităţii, educaţia tinerilor reprezintă pentru noi zona în care ne dorim să cream valoare adăugată. Concursul Naţional Media Kinder este parte a strategiei noastre de Responsabilizare Socială prin care oferim posibilitatea tuturor copiilor din întreaga ţară, indiferent de statutul, zona geografică sau situaţia financiar-materială a familiilor în care trăiesc sa participe in mod gratuit la un concurs educativ”.


Stefan Irimia, Preşedintele Asociaţiei Media Kinder afirma că „este o competiţie deosebită – pe echipe, bazată pe joc si voie buna, dar nu in ultimul rând extrem de educativă, cu care elevii sunt mai puţin obişnuiţi. Munca în echipă constituie abilitatea de a lucra împreuna având scopul de a atinge un ţel comun pe care astfel copii îl învaţă la vârste fragede. Avem nevoie de astfel de experienţe în societatea noastră pentru că „Lucrurile mari se fac în echipă!”. De altfel, acesta este şi motto-ul concursului nostru.”Partener principal al proiectului este Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.


Parteneri: Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Timiş, Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Ilfov, Caraş-Severin, Călăraş, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Maramureş Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Vâlcea.


Parteneri media: Time4News, Radio Itsy Bitsy, Jurnalul Bihorean, Bihari Naplό.


Contact:

Asociaţia Media Kinder: Dan Lionte-Maluş, dan.lionte@mediakinder.ro, 0753.11.98.66

AEGON Asigurări de Viată : Adriana Cândea, adriana.candea@aegon.ro, 0264.224.200