Peste 120 de scoli muresene nu au autorizatii sanitare

Aproximativ 10% din unitatile scolare de pe raza judetului Mures nu sunt autorizate din punct de vedere sanitar.

Potrivit unui comunicat transmis de Autoritatea de Sanatate Publica Mures, aceste scoli se afla in municipiul Targu Mures, precum si in orasele Sighisoara, Tarnaveni, Sovata, Miercurea Nirajului si Sangeorgiu de Padure.

La Targu Mures nu au primit autorizatie sanitara 10 unitati de invatamant, intre care 6 gradinite. In Sighisoara exista o singura unitate de invatamant neautorizata, la Tarnaveni sunt in aceasta situatie gradinitele cu program normal 4 si 5, iar in mediul rural – scoala generala si gradinita din Botorca si gradinita din Custelnic. In Sovata raman neautorizate gradinita cu program prelungit din oras, respectiv scoala din Ilies.

Printre institutiile de invatamant neautorizate se mai numara scoala si gradinita din Sacadatul de Sus, gradinita cu program prelungit, scoala primara, cantina si internatul scolii generale din Miercurea Nirajului, scolile generale din Tampa, Santana Nirajului si Sardu Nirajului. In Sangeorgiu de Padure sunt neautorizate cantina si internatul grupului scolar, precum si gradinita cu program prelungit.

Acestora li se adauga alte zeci de unitati scolare din comunele Apold, Band, Batos, Breaza, Ceuasu de Campie, Craciunesti, Danes, Ernei, Fantanele, Faragau, Gheorghe Doja, Galesti, Gornesti, Gurghiu, Hodosa, Ibanesti, Iclanzel, Madaras, Nades, Ogra, Panet, Petelea, Saschiz, Sancraiu de Mures, Santana de Mures, Stanceni, Saulia, Vargata, Viisoara, Vanatori si Voivodeni.