Un număr de 112 unităţi de învăţământ liceal şi nouă universităţi private sau de stat din Capitală se numără printre expozanţii Târgului Oferta Educaţională, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Proedus, în perioada 16 – 19 mai, în Parcul Tineretului – intrarea Gheorghe Şincai.

Prin acest eveniment, ajuns la cea de-a XVIII-a ediţie, atât părinţii, cât şi elevii sunt informaţi cu privire la procedura şi oportunităţile de înscriere şi de admitere. De asemenea, expozanţii oferă date despre burse, masterate, concursuri sau abilităţile pe care le pot dobândi cei care urmează cursurile unei anumite unităţi de învăţământ.

Nicoleta Chiriac, coordonator al proiectului, a precizat că în prima zi au existat 2.500 – 3.000 de vizitatori, dar că numărul acestora va creşte până la ora 18,00. Pentru a evita aglomeraţia, ziua de marţi a fost dedicată grupurilor organizate de elevi care provin de la şcoli din sectoarele 1 şi 3. Miercuri va fi ziua dedicată sectoarelor 2 şi 4. Târgul este deschis însă tuturor persoanelor interesate, pe întreaga durată a desfăşurării. Expozanţii oferă informaţii, pliante, afişează diplomele şi distincţiile naţionale sau internaţionale cu care se mândresc, dar şi câte o bomboană sau ceva dulce pentru vizitatori.

Nicoleta Chiriac a declarat că printre vizitatori se numără şi copii de grădiniţă sau din clasele primare, care vor să fie îndrumaţi în privinţa opţiunilor viitoare.

Albert Teodorescu şi Ioan Alexandru Mironescu, elevi ai Seminarului Teologic Ortodox, au afirmat că vizitatorii au dorit să ştie mai ales în ce constă probele de admitere şi care a fost ultima medie de intrare.

„Chiar dacă a fost foarte cald, suntem bucuroşi să ne aflăm aici, să ne reprezentăm liceul şi să le arătăm elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a de ce ar trebui să aleagă liceul nostru, să le prezentăm toate beneficiile”, a precizat unul dintre ei.

Larisa Ile, cadru didactic la Colegiul Economic Kiritescu, a declarat că elevii pun întrebări punctuale, fiind foarte interesaţi de oportunităţile pe care le oferă fiecare unitate de învăţământ.

„Am văzut că sunt foarte mulţi copii interesaţi, care se preocupă din timp de liceul pe care vor să îl urmeze, îi interesează cariera, domeniul… Se interesează de sistemul dual, nou în învăţământul românesc. Am observat foarte multe standuri ale liceelor care au şi parteneri – agenţi economici, care vor oferi ulterior copiilor locuri de muncă”, a menţionat ea.

O reprezentantă a Liceului ”Gheorghe Şincai” a menţionat că anul trecut, când era elevă în clasa a VIII-a, a beneficiat la rândul ei de informaţiile oferite de târgul educaţional. Ea a adăugat că în anul acesta elevii s-au arătat interesaţi mai ales de activităţile extracurriculare, dar şi de profesorii care predau la acest liceu.

Miercuri, în intervalele 12,00 – 14,30 şi 15,00 – 17,30, vor avea loc workshop-uri de consiliere şi orientare în carieră destinate liceenilor. AGERPRES