clasa_pregatitoare1.jpgÎn cele opt centre stabilite de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava au fost evaluaţi psihosomatic, în perioada 22 februarie-16 martie, peste 1 200 de preşcolari care urmează să se înscrie în clasa pregătitoare, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Cezar Anuţei.
Anuţei a precizat că a fost evaluat psihosomatic un număr de 1.266 de preşcolari, pentru 1.201 copii recomandându-se înscrierea la clasa pregătitoare, iar pentru alţi 65 înscrierea la grupa mare.

În primele două săptămâni din calendarul înscrierii la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016-2017, în judeţul Suceava s-au înregistrat 5.334 de cereri de înscriere, în condiţiile în care IŞJ Suceava a propus în planul de şcolarizare pentru anul şcolar viitor un număr 354 de clase pregătitoare cu 7.050 elevi. Prima etapă de înscriere s-a desfăşurat în perioada 29 februarie-18 martie.

Informaţiile privind copiii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista celor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate în perioada 25 – 26 martie în unităţile de învăţământ şi pe site-urile acestora şi ale IŞJ Suceava.

A doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 30 martie – 8 aprilie, pe 15 aprilie se vor afişa rezultatele, iar în perioada 19 – 22 aprilie, IŞJ Suceava va soluţiona cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere. AGERPRES