Peste 130 de olimpici şi profesorii lor, premiaţi de Consiliul Judeţean Buzău

Un număr de 91 de elevi premiaţi în 2018 la olimpiadele naţionale şi internaţionale şi 43 de dascăli au fost premiaţi, pe 12 decembrie, de conducerea Consiliului Judeţean Buzău, cu sume de bani cuprinse între 300 şi 600 de lei şi diplome de merit.

Preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, şi-a exprimat speranţa, în cadrul festivităţii organizate cu acest prilej, că elevii olimpici vor reuşi “să inverseze scara valorilor în ţara noastră”, care este “prea dată peste cap”. “CJ Buzău şi societatea în general fac mai puţin decât meritaţi. Am speranţa ca măcar voi veţi reuşi să inversaţi în ţara noastră scara valorilor pentru că prea e dată peste cap. Dacă cei din administraţie ar fi reuşit măcar jumătate din ce aţi făcut voi, ţara noastră ar fi arătat altfel”, a spus reprezentantul CJ Buzău.

La rândul său, profesoara de chimie de la Colegiul “B. P. Hasdeu” Viviana Gaitanovici, îndrumătoare a trei elevi olimpici dintre care doi la nivel internaţional, a menţionat că a venit vremea ca tinerii să profeseze în ţara din care provin. “Foarte mulţi elevi ai mei ajung medici de valoare, consider că a venit vremea ca aceştia să rămână în ţară pentru a construi împreună o poveste de succes”, a spus dascălul. AGERPRES