Peste 1.300 de candidaţi la concursul naţional de titularizare în Bihor, doar 66 de posturi titularizabile

titularizare_1.jpgPeste 1.300 de cadre didactice s-au înscris pentru concursul naţional de ocupare a posturilor didactice, fiind disponibile 66 de posturi titularizabile, alte 385 de posturi complete şi peste 800 de fracţiuni, a declarat marţi profesorul Alin Novac Iuhas, inspector şcolar general în Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

“Titularizarea se desfăşoară mâine, miercuri, în patru centre nominalizate în Oradea – la Colegiul Mihai Eminescu, Liceul teoretic Lucian Blaga, Şcoala gimnazială Dacia şi Colegiul tehnic Mihai Viteazul. S-au înregistrat 1.323 de cereri dintre care validate au fost 1.040 din promoţiile anilor anteriori, respectiv 248 de absolvenţi din 2016,” a precizat Alin Novac Iuhas.

Potrivit acestuia, cele mai multe înscrieri s-au constatat la educatoare – 263 şi învăţătoare – 167. La limba şi literatura română sunt 119 cereri, la limba engleză – 73 iar la polul opus, câte o solicitare pentru alimentaţie publică, zootehnie, construcţii, kinetoterapie etc.

Posturi titularizabile (cu perioadă de angajare nedeterminată, minimum patru ani) sunt puţine, a menţionat inspectorul şcolar general, doar 66, din care 48 în mediul urban şi 18 în rural. Posturi complete, care au perioada de angajare pentru un an, sunt 385 în aplicaţia de titularizare şi peste 800 de fracţiuni, din cele 1.633 de poziţii introduse în aplicaţie, din care s-au ocupat 446 în celelalte etape.

“Condiţiile de examen vor fi similare cu cele de la celelalte examene, vă pot spune de pe acum, la fel şi la cel de definitivat, în condiţii de transparenţă, seriozitate şi corectitudine. În fiecare sală de examen sunt montate câte două camere de luat vederi. În mare parte, suntem noi cei care am făcut aceste achiziţii şi le-am pus la dispoziţie, dar sunt şi unităţi care s-au dotat cu sistem de monitorizare, inclusiv pe hol, şi care nu au aşteptat sprijinul inspectoratului şcolar”, a subliniat Alin Novac Iuhas.
Afişarea rezultatelor, conform calendarului de mobilitate, se va face în 27 iulie, urmând ca în 27-28 iulie să se înregistreze contestaţiile, care vor fi soluţionate până în 1 august şi vor afişate pe 3 august. În 8-9 august vor avea loc primele şedinţe publice de repartizare pentru posturile care au perioada de angajare nedeterminată, la candidaţii care au obţinut cel puţin nota 7 la concurs.
Calendarul de mobilitate va continua cu detaşările pe funcţii de conducere etc, iar la sfârşitul lunii august va avea loc şedinţa publică de repartizare a candidaţilor care au obţinut note peste cinci. AGERPRES