Simularea probei de evaluare a competentelor digitale se va desfasura miercuri in 1.473 de unitati de invatamant liceal, din toata tara, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

In data de 25 ianuarie 2010 se va finaliza corectarea lucrarilor si se va face centralizarea rezultatelor si transmiterea lor la Consiliul National de Evaluare si Examinare (CNEE).

Elevii care vor participa la simulare vor avea la dispozitie maximum 90 de minute pentru rezolvarea cerintelor probei de evaluare si vor avea de rezolvat aproximativ 15-20 de itemi care vizeaza competente privind concepte de baza ale sistemului de calcul, utilizarea computerului si organizarea fisierelor, sisteme de operare, procesoare de texte, procesoare de calcul tabelar, prezentari, baze de date, mijloace moderne de comunicare, reteaua internet.

Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar in cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) Oana Badea si reprezentantii Consiliului National pentru Evaluare si Examinare au organizat in cursul saptamanii trecute o sesiune de instruire cu inspectorii scolari generali sau generali adjuncti, presedinti ai comisiilor judetene de bacalaureat, respectiv ai Municipiului Bucuresti si cu informaticienii inspectoratelor scolare judetene pentru pregatirea simularii probei de evaluare a competentelor digitale. AGERPRES