Guvernul a aprobat o Hotarare privind repartizarea sumei de 157,44 milioane de lei din bugetul de stat catre bugetele locale, pentru finantarea unor investitii ale unitatilor de invatamant preuniversitar de stat.
Astfel, 1.016 scoli si gradinite din 39 de judete vor primi fonduri totale de 135,698 de milioane de lei pentru lucrari de reabilitare, realizarea de utilitati, reparatii capitale sau construirea unor noi sedii.

Un numar de 18 grupuri scolare si scoli de arte si meserii din zece judete vor primi fonduri pentru lucrari de reabilitare si investitii, precum si pentru lucrari de modernizare. Suma totala alocata in acest scop este de 6,74 de milioane de lei.

De asemenea, tot din bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, se repartizeaza inspectoratelor scolare/unitatilor de invatamant preuniversitar cu personalitate juridica suma de 15,002 milioane de lei pentru finantarea unor lucrari de reabilitare. Vor beneficia de finantare 137 de unitati scolare din invatamantul preuniversitar de stat.