Peste 150 de posturi didactice auxiliare şi nedidactice, vacante în şcolile din judeţul Brăila, scoase la concurs

Peste 150 de posturi didactice auxiliare şi nedidactice vacante în şcolile din judeţul Brăila vor fi scoase la concurs săptămâna viitoare, potrivit informaţiilor făcute publice de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Viorel Botea.

Este vorba despre 154 de posturi de femeie de serviciu, muncitori, şoferi, contabili sau paznici, care au fost vacantate după ce la începutul acestui an a intrat în vigoare OUG 1/2020, care interzice detaşarea din sistemul privat către cel de stat.

“S-a aprobat bugetul, avem fila de buget şi săptămâna viitoare vom începe procedura privind realizarea concursurilor la nivelul şcolilor. Săptămâna viitoare vor primi sumele de bani din partea inspectoratului, defalcate, şi de acolo şcolile ştiu exact ce au de făcut pentru că am explicat toţi paşii specifici. Sumele ajung până în luna noiembrie, dar va fi sigur o rectificare de buget. Nu putem lăsa şcolile fără angajaţi. Este foarte complicată situaţia cu gripa şi nu ştim ce va veni. Deci vreau să fim pregătiţi să nu mai existe niciun fel de semne de întrebare vizavi de modul în care noi vom opera la nivelul şcolilor privind eventuale situaţii deosebite”, a declarat Viorel Botea.

În urma aplicării OUG 1/2020, unele şcoli din judeţul Brăila au ajuns în situaţia de a rămâne chiar şi fără 14 salariaţi. AGERPRES