univ dunarea de jos.jpgUn număr de 1.550 de candidaţi au depus 1.824 de fişe de înscriere în primele trei zile de înscrieri la concursul de admitere de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Angela Ribinciuc.

Potrivit acesteia, cele mai căutate facultăţi sunt Arhitectura Navală, cu o concurenţă de doi candidaţi pe un loc, Educaţie Fizică şi Sport- 1,8 pe loc, Medicină şi Farmacie, Economie şi Administrarea Afacerilor, Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, fiecare cu câte 1,5 candidaţi pe loc.

Ribinciuc a precizat că platforma de preînscrieri rămâne în continuare activă în perioada înscrierilor, astfel că pentru a beneficia de reducerea taxei de înscriere cu 10% (15 lei), candidaţii se pot preînscrie la una dintre cele 13 facultăţi ale universităţii, până sâmbătă, la ora 15.00.

,,Candidaţilor care nu şi-au depus la dosar diploma de bacalaureat în original le aducem la cunoştinţă faptul că rămânerea lor în concurs depinde de aducerea acestora în timp util. Potrivit calendarului admiterii, prima rulare se va face pe 23-24 iulie, după afişarea rezultatelor şi rezolvarea contestaţiilor. Este important ca diplomele în original să fie depuse la dosar până pe 26 iulie, înainte de întocmirea listelor pentru etapa a doua a admiterii’, a spus Ribinciuc.

Numărul total al locurilor bugetate este de 1.908 pentru sesiunea de admitere din iulie, la acestea adăugându-se alte 1.789 cu taxă.

Din locurile de la buget, 17 sunt destinate tinerilor rromi, zece – tinerilor bursieri din Republica Moldova care au promovat examenul de bacalaureat în România, cinci – tinerilor care au dat bacalaureatul în aceleaşi condiţii, dar nu au bursă.

Există şi 263 de locuri destinate studenţilor străini din spaţiul non-UE – locuri CPV (cont propriu valutar). AGERPRES