consum_droguri.jpgPeste 1.500 de elevi din clasele VII-VIII şi din licee din Teleorman au fost cuprinşi într-un program derulat în perioada ianuarie-mai 2011 de Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Teleorman în parteneriat cu Centrul de Consiliere Antidrog Teleorman.

Iniţiat sub genericul „De ce să aleg libertatea”, programul a fost evaluat joi, din punctul de vedere al rezultatelor, la Alexandria, în cadrul unei reuniuni la care au luat parte specialişti ai celor două instituţii şi reprezentanţii cabinetelor şcolare de asistenţă psihopedagogică din judeţ.

Pe baza unui studiu privind percepţia cadrelor didactice şi a elevilor asupra orelor de dirigenţie, activităţile din program au vizat prevenirea consumului de droguri, dar şi de alcool şi tutun, necesitatea fiind resimţită mai ales în mediul rural, potrivit intervenţiilor mai multor participanţi la dezbateri. Dr.Elena Corbeanu, coordonator la Centrul de Consiliere Antidrog Teleorman, a declarat că „este foarte important să derulăm astfel de acţiuni de prevenire cu elevii de la vârste cât mai mici”.

Conform sursei citate, este o realitate că şi în Teleorman au apărut cazuri de adolescenţi care folosesc droguri, „fumatul şi consumul de băuturi alcoolice părând ceva firesc pentru unii dintre ei”. „Există pe Internet informaţii care nu sunt abordate în mod ştiinţific şi de aceea trebuie să continuăm astfel de activităţi, pentru a-i conştientiza pe elevi asupra consecinţelor privind alegerea pe care o fac”, a afirmat Elena Corbeanu.

Cu prilejul reuniunii de la Alexandria a fost deschisă o expoziţie de desene cu tematică antidrog, realizate de elevi de la Liceul Mircea Scarlat din Alexandria şi Grupul şcolar din Drăgăneşti Vlaşca, şcoala generală Mihai Eminescu din Roşiorii de Vede şi şcoala din comuna Plosca. AGERPRES