Peste 170 de elevi din toată ţara participă, începând de luni, la faza naţională a Olimpiadei de Educaţie Tehnologică, evenimentul fiind găzduit de sălile şi laboratoarele Facultăţii de Inginerie Hunedoara.

„Sunt 174 de elevi din toate judeţele ţării. Disciplina Educaţie Tehnologică este studiată de elevi în învăţământul gimnazial, clasele V-VIII. Este o disciplină de cultură generală şi care vizează şi dezvoltarea unor deprinderi practice pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat profesoara Dana Cioară, din partea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara.

Deschiderea oficială a olimpiadei a avut loc luni în aula Facultăţii de Inginerie din Hunedoara, elevii urmând să susţină marţi proba teoretică la Educaţie Tehnologică. Participanţii la olimpiadă vor avea apoi, miercuri, o zi de activităţi cultural-educative în care vor vizita Cetatea Deva, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane şi vor fi fi oaspeţii lotului naţional de gimnastică junioare. În program sunt incluse vizite la diferite monumente istorice, dar şi la biserica Densuş sau mănăstirea Prislop. Ultima zi a olimpiadei va fi joi, când elevii vor susţine proba practică şi vor fi anunţaţi câştigătorii ediţiei din acest an. AGERPRES