Peste 1.700 de elevi premianţi din şcolile şi liceele braşovene vor fi recompensaţi de municipalitate cu sume de bani cuprinse între 100 şi 300 de lei. Primele premii au fost acordate duminică, în cadrul unei manifestări organizate în amfiteatrul mare a Aulei Univesităţii „Transilvania”. Au fost premiaţi 419 elevi, absolvenţi ai claselor a VIII-a şi a XII-a.

„Aceste premii răsplătesc efortul depus de elevii din şcolile braşovene pe parcursul anului şcolar. (…) În urma acestor rezultate putem face şi un clasament al instituţiilor de învăţământ din judeţ pentru a întocmi criterii de apreciere a cadrelor didactice din punct de vedere material, să-i stimulăm pe cei care participă la bunul mers al învăţământului braşovean. Elevii reprezintă o sursă importantă pentru comunitate, pentru universitate, pentru companiile din Braşov care caută forţă de muncă bine pregătită. Este prima ediţie a acestei manifestări, dar îmi doresc să permanentizăm acest eveniment şi să devină o tradiţie” a spus primarul Braşovului, George Scripcaru. El a adăugat că au avut loc discuţii şi cu conducerea Universităţii „Transilvania” pentru a recompensa material şi studenţii cu rezultate bune la învăţătură.

Inspectorul şcolar general al IŞJ Braşov, prof. Ariana Bucur, a apreciat iniţiativa Primăriei Braşov şi a Consiliului Local. ”Avem 1.791 de elevi din clasele V-XII care vor primi premii în bani din partea Primăriei. Mi se pare un număr destul de mare, deşi elevii nu au ştiut că vor primi aceste recompense decât după ce s-a aprobat această hotărâre în Consiliul Local, în luna mai. Mă bucur că efortul copiilor este apreciat şi premiat. M-aş fi bucurat şi mai mult dacă existau premii şi pentru colegii profesori care au contribuit la obţinerea acestor rezultate, dar am promisiuni că la următoarea şedinţă a Consiliului Local va fi luată în discuţie şi această problemă”, a spus Ariana Bucur, prezentă la eveniment. Următoarele premii vor fi acordate în luna iulie, după ce şi elevii de la Colegiile tehnologice vor avea mediile încheiate.

Este pentru prima dată când Consiliul Local Braşov a luat decizia ca elevii din clasele V-XII, care obţin premiile I, II şi III să fie recompensaţi de municipalitate. Hotărârea a fost aprobată în şedinţa CL din luna mai cu majoritate de voturi. AGERPRES