Un numar de 1.775 de elevi si studenti suceveni au primit ajutorul de 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator, prin programul guvernamental al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI).

Programul privind acordarea acestui ajutor elevilor si studentilor cu situatie materiala precara s-a reluat, dupa ce MECI anuntase ca il suspenda din cauza unor suspiciuni in ceea ce priveste declaratiile de venit.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Suceava, Laura Hacman, a declarat, joi, ca, pentru cei care au declarat venit zero, autoritatile locale urmeaza sa cerceteze dosarele, avand in vedere ca si cele mai sarace familii beneficiaza de ajutor social si de alocatii.

La nivelul judetului Suceava, din totalul de 3.294 de cereri inregistrate in programul ‘Bani pentru calculator’, doar 1.775 de elevi si studenti suceveni au primit ajutorul de 200 euro pentru achizitionarea acestuia, judetul situandu-se pe locul trei la nivel national, dupa Iasi, cu 3.191 de cereri aprobate, si Dolj, cu 1.818 cereri aprobate. Anul trecut, la nivelul judetului, s-au inregistrat 4.141 de cereri, dintre care au fost aprobate 2.840, Suceava ocupand locul al doilea pe tara ca numar de beneficiari.
Cele mai multe cereri din judet au fost de la elevii din comuna Preutesti, respectiv 112. Apoi, alte 101 de cereri au fost din comuna Vadu Moldovei, 77 din Corocaiesti si cate 75 din Liteni si Moldovita. Totodata, din orasul Vicovu de Sus s-au inscris in program 71 de elevi. La nivel national, au fost depuse 44.613 cereri, dintre care doar 24.658 au fost aprobate.