scoala_pol_cluj.jpgExamenul de admitere la Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” din Cluj-Napoca a inceput, luni, 24 august 2009, pentru 1.831 de candidati care concureaza pentru cele 300 de locuri disponibile.

Directorul scolii de politie clujene, Laurentiu Stoica, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca cei care si-au depus pana acum dosarele pentru concurs provin din aproape toate judetele tarii. El a aratat ca desi concurenta de peste 6 candidati pe un loc este mare, anul acesta este mai mica decat cea de anul trecut. „Fata de anul trecut avem mai putini candidati, anul acesta sunt 6 pe un loc – 1.800 pe 300 de locuri – anul trecut am avut 8 candidati pe un loc”, a declarat Laurentiu Stoica.

Acesta a mai spus ca din cele 1.831 de dosare trimise de inspectoratele de politie judetene, in 1.310 de cazuri este vorba de baieti, iar 521 de dosare sunt pentru fete. De asemenea, raportat la etnii, 1.780 de dosare sunt pentru romani, 42 pentru maghiari, 22 pentru germani, 8 sunt pentru rromi, iar un candidat este de etnie slovaca. Examenul propriu-zis consta in trei probe sportive eliminatorii si din teste grila la limba romana si o limba straina (franceza, germana sau engleza).