Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea a înregistrat peste 1.800 de cereri pentru înscrierea copiilor în clasele pregătitoare care se vor deschide anul şcolar viitor, numărul fiind mai mare cu circa 700 faţă de estimările autorităţilor.

Inspectorul general al ISJ, Dumitru Damian, a declarat miercuri că, după prima etapă a înscrierilor, doar şase copii au rămas nerepartizaţi după ce părinţii acestora nu au bifat în cererea de înscriere o altă opţiune în afara grădiniţei preferate. “După încheierea primei etape de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, alţi 61 de copii au fost înscrişi, astfel că la această oră avem peste 1.800 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare”, a menţionat inspectorul general al ISJ.

Locurile în clasele pregătitoare vor fi suplimentate în funcţie de cererile care se vor primi în continuare, conducerea ISJ dând asigurări că există spaţii şi cadre didactice pentru viitorii elevi. “Dacă mobilierul şcolar existent în unităţile de învăţământ se va dovedi insuficient, vom solicita sprijinul Ministerului Educaţiei”, a precizat inspectorul general al ISJ, Dumitru Damian.

În urmă cu aproape o lună, conducerea ISJ aştepta ca în clasele pregătitoare din anul şcolar următor să fie înscrişi circa 1.100 de copii. În momentul de faţă, 1.386 de copii învaţă în 78 de clase pregătitoare din judeţul Tulcea. AGERPRES