profesori in sala.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a publicat pentru concurs peste 1.800 de posturi pentru cadrele didactice care vor să predea în învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2013-2014.

Purtătorul de cuvânt al ISJ, Cristina Ivan, a informat, miercuri, printr-un comunicat remis presei, că din totalul acestor posturi/catedre, 781 sunt complete şi 1.066 incomplete. „Din cele 781 de posturi didactice complete, 663 sunt vacante, iar 118 sunt rezervate (titularii aflaţi în concediu de creştere a copilului, incapacitate temporară de muncă etc). 169 de posturi vacante sunt titularizabile (au viabilitate de 4 ani) şi propuse pentru angajare pe durată nedeterminată, restul posturilor, 494 vacante şi 118 rezervate, fiind netitularizabile (propuse pentru angajare pe durată determinată)”, a menţionat reprezentanta ISJ Constanţa.

De asemenea, 128 de posturi sunt propuse pentru continuitate în anul şcolar următor pentru candidaţii care au obţinut minim nota 7 la concursul de ocupare a posturilor din 2011/2012 şi au acordul consiliilor de administraţie ale unităţilor şcolare respective.
Potrivit reprezentantei ISJ, cele mai multe posturi didactice (1005) sunt solicitate de unităţile şcolare din mediul rural, dintre care 361 complete şi 644 incomplete, iar în mediul urban sunt 842 de posturi, 420 complete şi 422 incomplete. „Menţionăm că pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă susţinută în profilul postului, iar pentru angajarea pe perioadă determinată, minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului”, conform comunicatului ISJ.
Repartizarea candidaţilor se va realiza în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute, în şedinţe publice organizate în şapte centre din municipiul Constanţa, pe 9 şi 12 august pentru angajare pe perioadă nedeterminată şi pe 14 august pentru angajare pe perioadă determinată.

Marţi, în judeţul Constanţa, la proba scrisă a examenului de titularizare în învăţământul preuniversitar, din 1033 de candidaţi prezenţi, cinci au fost eliminaţi pentru că au fost prinşi copiind, iar 104 de cadre didactice s-au retras din examen din motive personale.

Dascălii eliminaţi din examen pentru fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturile didactice în anul şcolar 2013 – 2014. AGERPRES