Peste 2.100 de elevi din judeţul Sibiu nu au mediile încheiate din mai multe cauze, jumătate dintre aceştia fie pentru că nu au conexiune la internet, fie nu au dispozitive cu care să se poată conecta, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Constantin Dincă.

„2.178 elevi, din care 1.002 din mediul urban şi 1.178 din rural, nu pot avea mediile încheiate.

Toate localităţile au asemenea situaţii”, a explicat reprezentantul IŞJ Sibiu. Potrivit sursei citate, cei peste 2.100 de elevi nu vor avea mediile încheiate din cauza lipsei conexiunii la internet, a dispozitivelor cu care să poată învăţa online, au absentat de la ore sau au dat dovadă de dezinteres faţă de şcoală.

Reprezentanţii IŞJ Sibiu speră ca elevii care la finalul semestrului I nu au situaţia şcolară încheiată să îşi poată finaliza mediile în prima lună de la revenirea lor la cursuri.

„Situaţia reală o vom avea doar în februarie, după încheierea ultimelor trei săptămâni din cursurile din semestrul I. Dacă la sfârşitul semestrului I, rămân cu situaţia neîncheiată, vor putea finaliza în primele patru săptămâni de la revenirea lor la şcoală”, a mai precizat Constantin Dincă. AGERPRES