Un număr de 2.306 candidaţi s-au înscris pentru sesiunea de admitere, studii universitare de licenţă, organizată de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Excepţie face Facultatea de Medicină şi Farmacie, la care probele se susţin în perioada 25-26 iulie.

Potrivit reprezentanţilor universităţii, la concursul de admitere pentru studiile de licenţă sunt 3.790 de locuri, dintre care 1.748 la buget şi 1.590 cu taxă. Din cele 3.790 de locuri, sunt 120 de locuri la buget cu bursă, disponibile pentru românii din Republica Moldova, 170 de locuri la buget fără bursă tot pentru românii din Republica Moldova, un loc la buget fără bursă pentru românii din Grecia şi şapte locuri la buget pentru românii din Albania, Serbia, Macedonia şi Ucraina. Totodată, dintre cele 1.748 de locuri la buget, 19 sunt pentru rromi.

Cele mai multe locuri sunt la Facultatea de Medicină şi Farmacie (266), Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (250), Facultatea de Inginerie (210 locuri), iar cele mai puţine la Facultatea de Arte (30).

Probele de concurs se vor derula între 17 şi 19 iulie, iar primele rezultate vor fi afişate în intervalul 20-21 iulie, după care candidaţii declaraţi admişi trebuie să-şi depună diplomele de bacalaureat în original până pe 24 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate pe 26 iulie.

La Facultatea de Medicină şi Farmacie probele se vor susţine în intervalul 25-26 iulie, iar afişarea rezultatelor şi rezolvarea contestaţiilor se vor face până pe 27 iulie.

Taxa de înscriere la examen a fost de 150 lei, la fel ca anul trecut, iar în premieră, anul acesta, copiii absolvenţilor facultăţilor universităţii au beneficiat de o reducere cu 50 lei la această taxă. De asemenea, copiii personalului didactic al universităţii vor fi scutiţi de plata taxei de cămin şi vor beneficia şi de gratuitate la cazare în campusul studenţesc. Nu plătesc taxa de înscriere orfanii de ambii părinţi şi tinerii proveniţi din casele de copii sau din sistemul de plasament familial.

Taxele de şcolarizare la cele 13 facultăţii ale universităţii variază, cea mai mare, de 6.000 pe an, fiind la Facultatea de Medicină, iar cea mai mică, de 2.700 lei pe an, la Educaţie Fizică, Litere sau Economie. AGERPRES